Input your search keywords and press Enter.

Spot himne susreta mladih s papom Franjom u Sarajevu

U sklopu apostolskog putovanja pape Franje u Sarajevo 6.lipnja, papa će se u 18.30 sati susresti s mladima u Nadbiskupijskom centru za mlade „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu.
Kao pozdrav papi mladi Sarajeva su snimili spot himne susreta mladih s Papom Franjom „Stopama mira“ kojeg možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=Elb15ioWyGM
Himnu su napisali i uglazbili članovi četiri glazbena sastava iz Sarajeva: zbor Emaus, bend Antonius, VIS Emanuel i VIS Jukić, a spot je snimljen u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ te prikazuje prelijepe lokacije glavnog grada BiH, domaćina susreta sa papom Franjom.
Inače, himna susreta mladih s papom Franjom premijerno je izvedena na ovogodišnjem Uskrfestu u Zagrebu. „Mladi Bosne i Hercegovine himnom ‘Stopama mira’ vama, draga braćo i sestre u Hrvatskoj, žele poručiti jedno: Bosna i Hercegovina ima dovoljno čvrsto tlo i za vaše korake tijekom pastoralnog pohoda Svetog Oca Franje našoj zemlji. S ciljem da pokažemo zajedništvo Duha Svetoga, himnom koju ste premijerno imali priliku poslušati upravo vi, želimo svijetu poslati poruku mira. Želimo svijetu tijekom posjete pape Franje pokazati da iako mala i još uvijek ranjena zemlja, Bosna i Hercegovina ima veliko i snažno srce i dovoljno prostora za druge i drugačije“, poručili su tada mladi u Zagrebu, a prenosi Katolička tiskovna agencija BK BiH.

„Stopama mira“

U ovom svijetu punom straha i nemira,
zazivamo Tebe, Gospodaru svemira!
Molitve naše po anđelima uzdižemo Tebi,
Kraljevstvo Božje nek’ dođe, Kriste, slava Tebi!

REFREN:
Zapali u nama oganj vječne ljubavi,
Kriste, daj da možemo druge ljubiti!
Zapali u nama oganj vječne radosti, Kriste,
Ti se po nama proslavi!

Podignimo glave i naprijed gledajmo,
puni nade za Boga se hrabro odlučimo.
Kidamo okove, ustajemo,
i novim korakom u svijet radosni idemo!

REFREN

Želimo u miru zauvijek živjeti,
zato te za snagu, Bože molimo mi!
Ne dopusti da sreću bolne uspomene kvare,
mir u srcu ranjene zemlje nek cvate.

REFREN

Nek’ pjesma naša se čuje,
do rajskih visina klik!
S Apostolom mira pođimo,
širimo Evanđelje svi!

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije