Input your search keywords and press Enter.

Sport: Veliki povratak Miskovic Hasanbegovic na Grand Slamu u Bakuu

Hrvatska judašica Marijana Mišković Hasanbegović pokazala je kvalitetu i psihološku snagu te u dramatičnoj završnici utrke za Rio, na Grand Slam turniru u Azerbaijdžanu, stigla do finala. Tamo je izgubila od Britanke Schlesinger.

Drugi dan Grand Slam turnira u Bakuu prošao je jako dobro za hrvatski judo. Jedina predstavnica koja je nastupila danas bila je Marijana Mišković Hasanbegović. U kategoriji do 63 kilograma započela je nastup pobjedom ipponom protiv Tunižanke Bjaoui. Nakon nje ipponom je pobijedila i Kineskinju Yang, a u četvrtfinalu je išla na Francuskinju Pruvost, koja je iznenadila favoriziranu Talijanku Gwend.

Jedina hrvatska judašica s Olimpijskog igara u Londona 2012. pobijedila je Francuskinju ipponom nakon dvije minute borbe, a u polufinalu ju je čekala Bak (KOR). Maja je Bak bacila na wazari i ippon te tako prošla u finale gdje se borila sa starom protivnicom, Alice Schlesinger. Britanka ju je pobijedila u Bakuu prije pet godina, a ovog puta nažalost nije bio drugačiji ishod jer je Schlesinger slavila ipponom.

Nastup u Bakuu je pokazao vrhunski pristup i kvalitetu hrvatske judašice, koja je ovim uspjehom osvojila 300 bodova te se vratila u potpunosti u utrku za plasman na olimpijski turnir u Rio de Janeiru.

U nedjelju nastupa Ivana Maranić (do 78 kg) te ima neugodan ždrijeb jer odmah na početku ide na Britanku Powell. Međutim, Ivana je pokazala da ima kvalitetu i da može pobijediti svakoga na svijetu.

U prvom kolu nedjeljnog programa nastupa i Zlatko Kumrić (do 100 kg) koji ide na domaćeg judaša Abdullakhanlija, a pobjedom bi prošao do Šveđanina Paceka (9. na svijetu), dok u svom dijelu ždrijeba ima i Japanca Wolfa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.