Input your search keywords and press Enter.

Sport: Kumrić donio prvu pobjedu u Rusiji pa čudno izgubio

Hrvatska je trećeg dana Europskog judo prvenstva u Kazanu upisala prvu pobjedu. Donio ju je Zlatko Kumrić, koji je nakon toga izgubio od devetog judaša svijeta u kategoriji do 100 kg.

Nakon što prva dva dana Europskog prvenstva Hrvatska nije imala prilike za slavlje, subota je donijela nastup četiri hrvatske judoke.

Prvi izlazak na tatami je bio onaj Zlatka Kumrića, koji je u Kazanu tražio nastavak puta prema Riju.

Moldavac Tachii je vodio za yuko (1-0), ali ga je ponajbolji hrvatski judaš bacio na wazari i uhvatio u zahvat te otišao u drugo kolo. Tamo ga je čekao Belgijanac Nikiforov, s kojim Kumrić ima već povijest zanimljivih borbi. Nikiforov je bolje otvorio, poveo yukom i wazarijem (11-0), a zatim se dogodila čudna situacija.

Belgijanac je bacio Kumrića, sudac pokazao wazari, kojeg je odmah i poništio, a u nastavku Belgijanac je krenuo izvlačiti Kumriću polugu. Sudac je odmah pokazao ippon (pobjedu Belgijanca) opravdanjem da je Kumrić tapkao.

Snimka jasno pokazuje kako predaje hrvatskog judaša nije bilo, ali već je bio kraj nastupa za 22-godišnjeg Splićanina.

Problem za Kumrića su bila i događanja na drugim borilištima jer su izravni konkurenti za plasman na Olimpijske igre, iznenadili jače borce. Britanac Fletcher je ipponom svladao Mammadova (AZR), a Estonac Minaskin svjetskog prvaka Krpaleka (CZE). U utrci za Rio svaki bod bi mogao biti presudan, a borba se nastavlja na završna dva turnira, Grand Slam u Bakuu te Grand Prixu u Almatiju.

U ženskoj konkurenciji najbliža pobjedi je bila Ivana Šutalo (preko 78 kg), koja je vodila protiv Bjeloruskinje Slutskaye na yuko (1-0), ali je na kraju ipak izgubila. Brigita Matić je skupila četiri kazne i izgubila protiv svjetske prvakinje iz 2011., Francuskinje Tcheumeo, dok je u istoj kategoriji (do 78 kg) Ivana Maranić izgubila sa dva wazarija od Britanke Powell.

U nedjelju je na rasporedu ekipno natjecanje, a Hrvatsku će predstavljati ženska reprezentacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)