Input your search keywords and press Enter.

Nakon sjajnog jutarnjeg koncerta na Srđu, sinoć u 21 sat vrata je otvorilo i kazalište Marin Držić.

Nakon četiri  koncerta u četiri dana, na kojima su uživali Dubrovčani i njihovi gosti, večeras je kazalište postalo prava filmska pozornica na kojoj je održan peti finalni koncert ovogodišnjeg festivala.

Ana Rucner u suradnji sa Simfonijskim orkestrom iz Mostara, ritam sekcijom iz Sarajeva te solistima Lucijom Zovko, Ivom Jurićem i Anđelom Ljubić izvodila je najpopularnije skladbe iz poznatih svjetskih filmova. Uz atraktivan performance Ana je dočarala scene iz najpoznatijih filmova kao što su Pulp Fiction, Schindlerova lista, Čarobnjak iz Oza, U registraturi, Pirati s kariba, Kum i mnogih drugih.

Dirigentsku palicu preuzeo je mladi mostarski dirigent Damir Bunoza, a pod mentorstvom dugogodišnjeg ravnatelja Zagrebačke filharmonije, Mostarca Miljenka Puljića. Spomenutim izvođačima na kraju su se pridružili i svi gosti glazbenici kao i djeca iz dječjeg doma Maslina koji su vjerni Anini prijatelji.

Koncert je posjetio i gradonačelnik Dubrovnika, g. Andro Vlahušić, kojemu je Ana osobno zahvalila za dugogodišnju potporu festivalu, a među gledateljima se moglo primijetiti mnoge zaljubljenike u filmsku glazbu koja je u ovakvoj izvedbi doista bila pravi doživljaj.

„Svake godine pred Festival imam tremu jer mi je jako stalo da Dubrovčanima pružim ono najbolje. Jako sam sretna zbog dobijene podrške od strane Grada, no i svih posjetitelja koji su se rado odazvali i posjetili svih pet koncerata. Želim zahvaliti svim sponzorima bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć, kao i agenciji Dubrovnik PartneR i modnoj dizajnerici Andreji Zvono Design. Od srca želim dragoj Mari Maltarić, s kojom smo bili u mislima tijekom cijelog Festivala, brzo ozdravljenje”, izjavila je Ana.

Ove je godine na festivalu Ana u Gradu, autorskom projektu Ane Rucner, održano pet koncerata na kojima je ugostila sjajne strane glazbenike: Olivera Poola, pijanista iz Velike Britanije, Lucu Lucinija i Maria Stefana Pietrodarchija iz Italije te svoju majku Snježanu Rucner. Ana svake godine prihod s koncerata donira u humanitarne svrhe, a ove godine njezin je izbor bila mlada Dubrovkinja Mara Maltarić, također glazbenica pa će se novac od prodanih karata donirati za njezino liječenje.

Hana Klain, Ana Rucner’s PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)