Input your search keywords and press Enter.

Spasimo najveći rogač Grada

Zeleni Forum, Eko centar Zeleno Sunce i Eko Omblići upućuju otvoreni eko apel odgovornim Hortikulturnim i Komunalnim službama Grada za najveći, najljepši i najstariji rogač u Gradu: Spasimo najveći rogač Grada!

Posljednjih nekoliko mjeseci građani i mi apeliramo glasno i otvoreno kako se ne smije dozvoliti sječa najljepšeg, najstarijeg (preko 100 godina) i najvećeg stabla rogača u Ulici Iva Vojnovića 9 (preko puta Hotela Lera) .
Ali izgleda da su naši apeli uzaludni jer investitor koji će uskoro graditi na toj adresi zgradu po mišljenju naših sugrađana koji žive u blizini će najvjerojatnije posjeći ovo divno stablo ili će mu posjeći sve grane do debla da će na kraju usahnuti!
Svi znamo kako je u Gradu u posljednjih 23 godine sve manje stabala posebno vrijednih kakav je rogač. Rogač je simbol Mediterana i ovo stablo jako sporo raste.
Ne kaže se zaludo da rogač sadi djed za unuka!

Stoga molimo odgovorne Hortitikulturne službe Grada kao i Komunalne službe da najhitnije regiraju i spase ove prekrasno stablo koje dominira Gospinim poljem!
Inače da Grad Dubrovnik ima svoj registar stabala ne bi se ovo događalo. Naime isti je postojao na web stranicama Grada i Vrtlara ali je prije 6 godina naprasno nestao. A svi znamo zašto je nestao – da bi se mogla stabla sjeći i na tom mjestu graditi!!

„Vidjeti neće oči moje pjesmu lijepa ko stablo što je !“

Voditeljica Zelenih kontakata Grada i okolice:Jadranka Šimunović

smacap_Bright

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *