Input your search keywords and press Enter.

Spašen izletnički brod i posada kod Koločepa

U požaru na motornoj jahti kod otoka Žuta nema ozlijeđenih i onečišćenja mora

 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestila je Upravu sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o izvanrednim događajima na moru tijekom proteklog vikenda u više područja nadzora sigurnosti plovidbe, od kojih obavještavamo o najznačajnijima.

 

LK DUBROVNIK

Putnici i posada izletničkog broda spašeni kod Koločepa

Poziv pogibelji posada putničkog broda „SVETA EUFEMIJA“, hrvatske zastave zaprimljen je u MRCC Rijeka sinoć, 6. kolovoza u 21.06 sati, kada su ostali bez pogona tijekom plovidbe nedaleko Koločepa, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Dubrovnik te nadležne službe resornog Ministarstva.

S obzirom da je postojala opasnost da brod nošen valovima udari u obalne stijene, koordinirana spasilačka akcija pokrenuta je u suradnji sa dubrovačkom Kapetanijom te je nedugo nakon zaprimljene dojave spasilački brod „DANČE“, iz sastava LK Dubrovnik pronašao izletnički brod u blizini Rta Bezdanj, na otoku Koločepu.

Na izletničkom brodu boravilo je ukupno 28 osoba uključujući posadu, a nakon što je utvrđeno da nema stradalih i ozlijeđenih, brod je uhvaćen u tegalj prema putničkoj luci Gruž, kamo je privezan sinoć u 22.40 sati, čime je ova akcija uspješno okončana.

Očevid o uzrocima havarije ovog izletničkog broda provodi se u djelokrugu Lučke kapetanije Dubrovnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.