Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni eko apel Hrvatskim vodama i Komunalni službama Grada i Mokošice: S.O.S ZA VELIKI MOKOŠKI POTOK!!!

Kada će se jednom stati na kraj bacanju smeća, šuta i krupnog otpada u Veliki mokoški potok između Petrova sela i Stare Mokošice?
…pitaju nas brojni mještani Rijeke dubrovačke, ponajviše Mokošani preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850.
Prošli tjedan zaputili smo se u našu već 4. Eko potrolu ove godine prema Petrovu selu kamenim serpentinama niz Veliki mokoški potok do Stare Mokošice i zgrozili se kako se nemarno baca i kućno smeće i šut i glomazni kućni otpad (vidjeli smo odbačeni stari štednjak i stolice).
Već na prvoj kamenoj serpentini ispod Petrova sela primijetili smo žute plastične vrećice pune kućnog smeća (već to godinama netko baca samo na različitim mjestima niz serpentine) odbačene u zeleno raslinje. O ovome problemu smo već nekoliko puta govorili i pisali. Čistoća je par puta očistila nečije odbačeno kućno smeće ali vidimo da se isto i dalje baca što je neprimjereno!
Drugo divlje odlagalište šuta, glomaznog kućnog otpada i smeća nalazi se pri samom dnu Velikog mokoškog potoka, malo niže od lijepih slapova Male Plitvice prije i iza kamenog mostića na ulazu u naselje Stara Mokošica.
Tko to baca smeće, šut i glomazni otpad u lijepi Veliki mokoški potok koji svojom bistrom vodom i slapovima ovih dana zadivljuje mnoge šetače koji tu prolaze?
Ovo divlje odlagalište nije od jučer, ono je problem već godinama! Umjesto da se Veliki mokoški potok sanira i uredi on postaje sve više mjesto za divlje odlaganje šuta, glomaznog kućnog otpada i smeća.
Nije samo problem s ovim potokom nego sa svim potocima u Rijeci dubrovačkoj koji su prilično zapušteni, zarasli i puni odbačenog smeća i šuta.
Odgovorne institucije na vam je sada red!

Voditeljica Zelenog telefona:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *