Input your search keywords and press Enter.

U sklopu programa 67. Dubrovačkih ljetnih igara, indijska plesačica i koreografkinja Sneha Bharadwaj nastupila je sinoć, 11. kolovoza na taraci tvrđave Revelin. Izvodeći klasične plesove svoje domovine, festivalsku publiku odvela je na putovanje drevnom mističnom Indijom.

Ni jaki vjetar na Revelinu nije mogao umanjiti pljesak publike koja je bila očarana umijećem ove indijske plesačice. Sneha Bharadwaj svaki je ples opisala, objasnila i ispričala priču koja ga prati. Mnoge od tih priča stare su i do 3000 godina i svjedoče bogatoj prošlosti Indije koja je iznjedrila tradiciju koju je sinoć festivalska publika imala priliku vidjeti. Splet priča o indijskim bogovima, orijentalna glazba i mekoća pokreta plesačice, učinili su ovu večer uistinu posebnom. Uz intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Mladena Tarbuka, nastupu svoje sunarodnjakinje prisustvovao je i indijski veleposlanik u Hrvatskoj Njegova Ekscelencija Sandeep Kumar koji je bio i pokrovitelj nastupa.

S učenjem plesa Sneha Bharadwaj počela je već u dobi od pet godina, a danas je visoko plesno obrazovana s diplomom Bangalore sveučilišta. Dobitnica je prestižne indijske nagrade Aryabhatta 2005. godine. Nastupala je na različitim plesnim festivalima u domovini te u Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj, Francuskoj, Švicarskoj, Poljskoj i brojnim drugim zemljama. Utemeljiteljica je i umjetnička ravnateljica škole indijskog plesa u Münchenu pod nazivom Abhinaya Indischer Tanz. Nedavno je imenovana članicom International Dance Council CID (Conseil International de La Danse) pri UNESCO-u, službenoj svjetskoj organizaciji za ples te je prepoznata kao jedna od vodećih profesionalaca na međunarodnoj razini. Trenutno radi na kazališnoj produkciji FeuerFrau koja će uskoro u Münchenu imati premijeru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *