Input your search keywords and press Enter.

Smeće pored izvora Omble

Eko Omblići uputili su otvoreni zeleni apel za zaštićeni izvor reijeke Omble Vodovodu i Komunalnim službama Grada – žurno!

Smeće na izvoru Omble: zašto prilaz izvoru nije fizički zaštićen s jedne i druge strane rijeke od nepoželjnih posjetitelja ?

Od sinoć nas pitaju naši ogorčeni sugrađani preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 i našeg Zelenog e maila: eco.omblici@gmail.com. Evo izvadka iz jednog e-maila što nam je uputio naš sugrađanin, stanovnik Rijeke dubrovačke: „Danas sam sa svojom djecom prošetao našom Rijekom do samog izvora naše Omble kad tamo totalno razočarenje! Na samom izvoru (koji je u mojoj mladosti bio fizički zastićen od nepoželjnih posjetitelja i svakojakih ljudi koji ne misle dobra ni sebi ni drugima) našao sam prizor od kojeg sam se šokirao – mjesto tj. sam izvor iz kojeg grad crpi vodu je zatrpan smećem i svakojakom prljavštinom.“

Dijelimo ogorčenost naših sugrađana jer u posljednje vrijeme izvor Omble koji je strogo zaštićen europskom ekološkom mrežom Natura 2000 se uopće ne poštuje. Skinule su se ograde s jedne i druge strane rijeke; pristup je svima omogućen… dozvolio se kod samih slapova prije dvije godine napraviti restoran (iako kanalizacija nije tu riješena) kupaju su neki odmah na izvoru na jazu, uriniraju, bacaju staklene i plastične boce u izvor! Molimo odgovorne prvenstveno Vodovod i Komunalne službe Grada da čim prije reagiraju na ovaj naš zeleni apel za strogo zaštićeni izvor rijeke Omble!

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona: Jadranka Šimunović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *