Input your search keywords and press Enter.

Zeleni Forum, Eko centar Zeleno Sunce, Eko Omblići te Zeleni telefon Eko Fon uputili su Otvoreni eko apel Okolišnoj inspekciji RH i Dubrovačkoj lučkoj kapetaniji, Dubrovačko neretvanskoj županiji Dubrovnik te Komunalnim službama Grada:
Do kada će stajati smeće  i raspadnuti uginuli galeb na lapadskoj obali ispred Vile Elize… pitaju nas proteklih dana  s ogorčenjem naši sugrađani ponajviše lapađani preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020 453 850. Žale nam se kako smeća ima i u moru i uz obalu te kod  Nove  lapadske Marine!        Odmah smo se po dojavama naših sugrađana zaputili u našu već 117. Eko patrolu ove godine i uvjerili se u istinitost navoda naših sugrađana. Hvala im puno na dojavama!
Otužno je bilo  prije 2 dana vidjeti nekada lijepo uređenu lapadsku obalu… sada te tuga uhvati kada je vidiš jer osim smeća koje je more nanijelo na obalu i uz obalu  njome dominira ružno betonsko zdanje na betonskim pontonima (pitamo se tko je dozvolio gradnju betonskih zgrada na betonskim pontonima jer je to nedopustivo ?) Nove lapadske  Marine!
Čija je nadležnost da se i lapadska obala i ostale obale Grada i okolice održavaju čistim i urednim? – pitamo se javno zajedno sa našim sugrađanima. Tko se u Gradu brine o uginulim morskim životinjama jer očito nitko ….. kada se nesretni galeb raspadao danima na +37°C koliko je bilo ovih dana vruće! Gdje je županijski Eko brod pitamo se? Što on radi zapravo ?
Špica je turističke sezone i ovakvo nešto u turističkom Dubrovniku se ne smije dogođati stoga smo zbog ozbiljnosti situacije naš eki apel uputili i glavnim inspekcijskim službama RH pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode RH !
Očekujemo brzu reakciju odgovornih službi Grada DNŽ i RH!
Voditeljica Zelenih kontakata: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *