Input your search keywords and press Enter.

Smeće kod Šumeta

Otvoreni eko apel Mjesnom Kotaru Komolac i Komunalnim službama Grada !

Odbačene salonitne ploče i smeće pored Crnih stijena prije Šumeta! Kada će se ukloniti iz prirode ?…poruke su koje dobijamo posljednjih dana na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850 i na našu FB stranicu Eko centar zeleno Sunce & Eko Omblići, od naših sugrađana ponajviše stanovnika Rijeke dubrovaačke. Evo jedne poruke koju nam je preko FB posalo jedan naš mladi sugrađanin:

“Poštovani
Ovo sam slikao danas na staroj štreki između Šumeta i Brgata gdje inače šećem psa svakodnevno. To vam je kad skrenete prije onog velikog zavoja preko mosta iznad oba skretanja za Šumet, gdje je bila željeznička stanica, znači morate doći na staru prugu. Smeće je bačeno prije i kod samih Crnih stijena što se vide izdaleka, ispod kameneloma i autootpada. Izgleda da se opet vraća navika istovaranja šuta i raznog drugog smeća direktno u prirodu (u ovom slučaju na državno zemljište), a nađe se tu i salonitnih ploča… Može li se ikoga iz gradskih službi poslati gore da to vide i reagiraju? ”
Što reći nego da je prestrašno što se sve odlaže u čistu prirodu, posebno opasne salonitne ploče koje upravo zbog blizine izvora pitke vode (u blizini je izvor Vrelo na Šumetu) mogu biti opasnost za zdravlje ljudi i životinja. Molimo Mjesni kotar Komolac i Komunalne službe da odmah reagiraju i pravilno uklone ovaj opasni otpad!

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona: Jadranka Šimunović

Co. Inspektorica zaštite okoliša i prirode za DNŽ pri Ministarstvu zaštite okoliša i emergetike RH – gđa Sanja Žuvela

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.