Input your search keywords and press Enter.

Smanjene naknade za zaustavljanje turističkih autobusa na Pilama

Prema novoj Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, smanjuje se visina naknade za svako pojedinačno zaustavljanje i parkiranje, kao i cijena vinjete i to za 30 posto.

Tako će se umjesto dosadašnjih 200 kuna za osobne automobile (8+1) plaćati 140 kuna, umjesto 400 kuna za srednje autobuse od 9 do 30 mjesta plaćat će se 280 kuna, a za veliki autobus preko 30 mjesta umjesto 800 plaćat će se 560 kuna.

Cijena jednog pokaza/vinjete sada iznosi 11.900 kuna umjesto ranijih 17.000 kuna, a korisnik prava na vinjetu sada može kupiti minimalno njih pet, dok je po ranijoj Odluci minimalan kupljeni broj vinjeta bio 10.

”Ovdje se radi o usklađenju vrijednosti, odnosno smanjenju cijene zaustavljanja na Pilama. Grad je već mnogo pomogao gospodarstvenicima tijekom pandemije, a na ovaj način pomažemo i autobuserima, da se održe i zadrže svoje poslovanje”, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković prilikom rasprave o izmjenama Odluke.

Ove izmjene Odluke usvojene su na jučer održanoj, 2. sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Nove cijene vrijede do 30. studenog 2021. godine, dok bi krajem godine vijećnici trebali raspravljati o potpuno novoj odluci.

”Nacrt je već pripremljen i prezentirat ćemo je gradskim vijećnicima u studenom ili prosincu, nakon usvajanja Zakona o sigurnosti prometa o cestama jer se dosta toga veže za taj Zakon. Pile su vrijedan resurs koji moramo poštovati i čuvati, ali moramo biti svjesni da se radi i o jednom dodatnom financijskom resursu za grad i građane”, kazao je također gradonačelnik Franković.

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)