Input your search keywords and press Enter.

Slovenska filharmonija za početak glazbenog programa 66. Igara

Glazbeni program 66. Igara otvorit će Slovenska filharmonija pod ravnanjem dirigentske legende, maestra Uroša Lajovica, s trenutno vodećim hrvatskim tenorom mlađe generacije Domagojem Dorotićem i mladim baritonom Leonom Košavićem, u sklopu Vip programa u subotu, 11. srpnja s početkom u 21:30 sati ispred crkve sv. Vlaha.

Prvi dio koncerta obilježit će operni repertoar, počevši s uvertirom Rossinijeve Kradljive svrake. Domagoj Dorotić otpjevat će ariju Come un bel dì di maggio… Andree Chéniera iz istoimene opere Umberta Giordana, ariju Cielo e mar… Enza Grimalda iz Ponchiellijeve opere La Gioconda, a s baritonom Leonom Košavićem izvest će duet Don Carlosa i Pose Dio che nell‘alma infondere iz Verdijeve opere Don Carlos, u kojem se prijatelji zaklinju na vječno prijateljstvo. Drugi dio koncerta publika će moći uživati u Beethovenovoj „konzervativnoj“ Prvoj simfoniji u C-duru.

Na Igrama česti i rado viđeni gosti, slovenski filharmoničari spadaju među malobrojne simfonijske orkestre koji se mogu dičiti tako bogatom i dugom tradicijom. Njihov šef dirigent, maestro Uroš Lajovic jedan je od najuspješnijih dirigenata i profesora dirigiranja u ovom dijelu Europe. U svojoj karijeri broji mnoge nastupe na Igrama, a zadnji je bio prije više od dvadeset godina, točnije 1994. godine. Tenor Domagoj Dorotić solist je opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i u zadnje vrijeme nositelj glavnih tenorskih rola, a imao je čast pjevati hrvatsku himnu na svečanosti u povodu primanja Hrvatske u Europsku uniju. Leon Košavić mladi je, ali nedvojbeno iznimno talentirani bariton koji je ovogodišnji dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije za mladog glazbenika godine.

Ulaznice su ovu iznimnu glazbenu večer dostupne su online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te jedan sat prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

Karla Labaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)