Input your search keywords and press Enter.

Projekt dogradnje i nadogradnje Područne škole Montovjerna apsolutni je prioritet ove gradske uprave u oblasti školstva u proračunskom razdoblju 2016. – 2018. Ovogodišnjim gradskim proračunom osigurano je 200 tisuća kuna za izradu idejnog projekta, dok je proračunom za 2016. predviđeno 1.500.000,00 kuna za dovršetak projekte dokumentacije i početak gradnje.
Želeći prije početka izrade idejnog projekta utvrditi najvažnije ulazne elemente, poglavito one koje se odnose na pedagoške standarde, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, imenovao je projektni tim, koji je utvrdio projektni zadatak i glavne odrednice projekta, a to su:

1. dograditi sve pedagoške i popratne sadržaje kako bi sadašnja područna četverogodišnje prerasla u područnu osmogodišnju školu matične škole Lapad,
2. predvidjeti sve sadržaje za šesnaest razrednih odjela i pripadajuću dvodijelnu školsku sportsku dvoranu,
3. zadržati sadržaje društvene infrastrukture na parceli škole, kao što su igralište za male športove („Mali Wembley“), društveni dom za udruge civilnog društva te nove sadržaje koji se upravo grade: boćalište i senzorni park za djecu s poteškoćama u razvoju.

Ispred projektnog tima, zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, održali su u srijedu 28. listopada sastanke u Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa te u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Programska studija dogradnje i nadogradnje Područne škole Montovjerna u potpunosti je usklađena s državnim pedagoškim standardima, dok će se idejnim projektom predvidjeti svi potrebni energetski sustavi, poput geotermalne dizalice topline, solarnog grijanja i LED rasvjete, kako bi cijeli kompleks dobio energetski razred „A“ i kako bi se osigurao najveći mogući iznos sufinanciranja projekta iz Fonda za zaštitu okoliša.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *