Input your search keywords and press Enter.

Sletio i prvi zrakoplov Delta Air Linesa

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković dočekao je danas u dubrovačkoj zračnoj luci i prvi zrakoplov američkog avioprijevoznika Delta Air Lines s direktnom linijom iz New Yorka.

Nakon što je jučer sletio prvi zrakoplov američke kompanije United Airlines, također na direktnom letu New York – Dubrovnik, gradonačelnik Franković i danas je izrazio zadovoljstvo ovim velikim uspjehom u povezivanju s izuzetno bitnim američkim tržištem.

”Amerikanci su u ovom trenutku naše tržište broj jedan, a poznavajući ovo tržište oni neće biti gosti samo našeg grada nego i cijele Dubrovačko-neretvanske županije i šireg područja. Osam direktnih letova tjedno sa SAD-om je u ovoj kriznoj godini nešto zaiste nevjerojatno, a nama sada ostaje obveza da zadržimo zdravsvenu ispravnost jer ukoliko će rasti broj zaraženih to znači da ćemo ostati bez turista i zato je u ovom trenutku cijepljene izrazito bitno jer o tome direktno ovisi naša ekonomija”, rekao je u ovoj prigodi dubrovački gradonačelnik.

Nova aviolinija prometovat će četiri puta tjedno između zračne luke John F. Keneedy (JFK) u New Yorku i Zračne luke Dubrovnik, zrakoplovima tipa Boeing 767-300 s 226 sjedećih mjesta, a prema programu leta u Dubrovnik će slijetati kroz srpanj, kolovoz i rujan, i to srijedom, petkom, subotom i nedjeljom.

Skupa s letovima United Airlinesa, Dubrovnik je od ovog srpnja sa SAD-om povezan s čak osam direktnih letova tjedno i to prvi put nakon više od 30 godina direktnom linijom s New Yorkom.

Delta Air Lines jedna je od najvećih i najuspješnijih svjetskih zrakoplovnih kompanija. Sjedište im je u Atlanti, a prije globalne pandemije ova je kompanija svake godine prevozila oko 200 milijuna putnika na više od 300 destinacija u 50 zemalja. Delta Air Lines je također vodeći transatlantski avioprijevoznik s mrežom u 33 grada u 19 europskih zemalja, a sada prvi put stiže i u Hrvatsku.

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)