Input your search keywords and press Enter.

“Skup” & Festival Sentimento // humanitarna predstava

Lipanj u Kazalištu Marina Držića bit će užurban i prepun zbivanja. Mjesec otvara komedija Marina Držića “Skup” koja igra 2. i 3. lipnja od 20 sati u režiji Ivice Kunčevića.

Festival Sentimento i KMD zatim predstavljaju hit predstavu “Jučer sam se sjetio plave” u izvedbi najstarijeg kazališta slijepih i slabovidnih u svijetu „Novi život“. Izvedbe humanitarnog karaktera su na repertoaru 5. i 6. lipnja od 20:30h a svi prihodi namijenjeni su za glazbenu rehabilitaciju najranjivijih skupina Dubrovačko-neretvanske županije u projektu „Unison World“ (www.unison.world)

O tekstu “Skup” najvećeg dubrovačkog komediografa zapisane su riječi i riječi, a Njarnjas družina uvijek iznova uveseljava i baštini duh Dubrovnika. Stari Skup od novca ne vidi ni Grad ni svoje, ni prošlost ni budućnost, nikakav apsolut!

“Jučer sam se sjetio plave” je predstava o četiri inspirativne životne priče slijepih osoba koje se isprepliću u režiji Petre Radin nadahnute su životima glumaca. Svoje uloge glumci Dajana Biondić, Suzana Bliznac, Milenko Zeko, Vojin Perić i Loris Pilav tumače duboko proživljeno ostavljajući publiku na granici između suza i smijeha. Oni gledateljstvu prenose vlastiti osjećaj svijeta i pričaju svoju iskrenu životnu priču u kojoj ne žele da ih sažalijevamo zbog njihovog fizičkog stanja, nego da ih doživimo kao ljude koji su jednostavno drugačiji.

Rezervacije na tel. (020) 321 088 i na e-mail: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *