Input your search keywords and press Enter.

Školski program ponovno na HRT-u

Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) ponovo vraća u emitiranje važne i nezamjenjive sadržaje školskoga programa.

Naime, svakoga jutra od ponedjeljka do petka od 9.30 do 11 sati kreće emitiranje školskoga programa namijenjenoga učenicima školske dobi. Vraćanjem školskoga programa potvrđuje se važna svrha javne televizije koja promiče vrijednosti znanja, obrazovanja, novih spoznaja, snošljivosti, razumijevanja važnosti ljudskih prava i etičkih pitanja. Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) tako će najboljim televizijskim sadržajima nadopuniti školski obrazovni proces, a od jeseni započinje i s bogatim premijernim školskim programom.

„Nakon dugo vremena gledateljima se vraćaju sadržaji koji potvrđuju nezamjenjivu i važnu obrazovnu ulogu javne televizije. Cilj nam je obuhvatiti neke zanimljive školske obrazovne sadržaje od interesa za djecu i mlade”, ističe vršiteljica dužnosti glavne urednice Drugoga programa Hrvatske televizije Jasna Burić.

„Na radost djece, roditelja i pedagoga prostor javne televizije otvorio je mjesto za školske obrazovne sadržaje koji imaju trajnu vrijednost. Zasad, u okolnostima koje su zatečene, a koje su svima poznate – da u televizijskome emitiranju nije više postojao školski program, krećemo s izborom najboljih emisija školskoga programa, a od jeseni, s prvim danom školske godine, započinje redovita proizvodnja televizijskog školskoga programa koji je uvijek bio na ponos Hrvatskoj radioteleviziji”, najavljuje Jasna Burić.

Nakon što se nedavno u znatnoj mjeri na Drugi program Hrvatske televizije vratio sport, idućih će se mjeseci gledateljima ponuditi još više sportskih sadržaja.

Osim aktualnih sportskih događanja kao što su košarkaška liga za prvaka Hrvatske, nogometna liga prvaka te Europska nogometna liga, u travnju i svibnju gledatelji će moći vidjeti mnoge dokumentarne filmove posvećene sportu, a zatim će ljubitelji sporta moći uživati u sportskim sadržajima Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj i Olimpijskih igara u Brazilu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.