Input your search keywords and press Enter.

Skočibuha kao Márquezov Macondo još večeras

U sklopu programa Pisci na Igrama, koji se ostvaruje u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatskog društva pisaca, književna večer pod nazivom Sedam stranica iz romana Sto godina samoće G.G. Márqueza održala se sinoć u Ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu. Još jedna večer u znaku Márqueza festivalsku publiku očekuje i večeras s početkom u 21:30.

Jedan od najvećih svjetskih pisaca, dobitnik Nobelove nagrade za književnost Gabriel Garcia Márquez ostavio je iza sebe brojne romane, zbirke priča, političke eseje i novinske tekstove, no njegovo najslavnije djelo upravo je roman Sto godina samoće čije stranice su dio programa 67. Igara. Autorica scenske preradbe i prilagodbe za ovu večer posvećenu Márquezu je Mani Gotovac koja je za članove obitelji Buendía odabrala: Milku Podrug Kokotović kao Úrsulu, Bojanu Gregorić kao Amarantu i Ranka Zidarića kao Aureliana Buendía, dok Sven Medvešek utjelovljuje pukovnika Gerinelda Marqueza. Oblikovatelj svjetla je Marko Mijatović.

Riječ je o knjizi koja je nadživjela svog autora i postala paradigma novog književnog pravca – magični realizam. Niz generacija obitelji Buendía doživjelo je gotovo sve što se doživjeti može – ratove, poplave, tropske kiše koje padaju godinama, ljubavne lomove, glad, siromaštvo, moć, nadu. Dio Márquezovog magičnog realizma festivalska publika ima priliku osjetiti još večeras u ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu koji je za ovu prigodu pretvoren u Macondo, mitski gradić Gabriela Garcije Márqueza. Ulaznice su dostupne u internetskoj prodaji, na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži te na lokaciji izvedbe jedan sat prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)