Input your search keywords and press Enter.

Skala se vratila!

Prošle godine, nakon uspješno odrađene još jedne sezone, brodovi rezervata Lokrum, “Skala“ i „Zrinski“, zaplovili su prema brodogradilištu „Marina Betina“ u Betini na otoku Murteru na svoj obvezni godišnji remont. Postojao je cijeli niz poslova koje je bilo potrebno odraditi kako bi i ova sezona prijevoza putnika prošla besprijekorno, tako je brod Skala prvotno odradio svoj redoviti remont u brodogradilištu „Marina Betina“, a potom mu je u brodogradilištu „Leda“ u Korčuli ugrađena klimatizacija u kormilarnici i generator u strojarnici.

Brod Zrinski još uvijek je u hangaru brodogradilišta „Marina Betina“ u svojoj završnoj fazi remonta, odnosno, rekonstrukciji krmenog dijela broda.

Skala se ovaj put vratila prva, uplovila je u gruški akvatorij u svoj svojoj ljepoti nakon obnove, prošla ispod Mosta  Dr.Franje Tuđmana i vezala  se u Staroj Mokošici, a potom će ovih dana stići i na svoje omiljeno mjesto u Gradsku luku. Ovi brodovi uskoro slave 50-tu obljetnicu postojanja, cijelo to vrijeme uspješno prevoze posjetitelje prema Lokrumu i natrag, a broj prevezenih putnika penje se  unedogled.

Naši sugrađani imaju običaj reći „stigli su Skala i Zrinski počinje sezona“, pa bi se to i ove godine, unatoč problemima s COVID-19, moglo slično protumačiti.

Još samo malo i opet će naši brodovi zaploviti prema Lokrumu i natrag.

Baš  kako kaže  i pjesma Maestrala ” Barkom do Lokruma; do dubrovačkog raja.

www.lokrum.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *