Input your search keywords and press Enter.

SJG o ‘Dubrovačkim zalascima sunca’

“Dubrovački zalasci sunca”,

kako divan naslov za još jednu pomno režiranu pljačku javnog novca u režiji HDZ-a

Patetično skoro kao “Dubrovački dogovor” ili “Golf razvoj”

Naime, tko god se sjeća zalazaka sunca u Uvali prije dolaska na scenu “Dubrovačkih zalazaka sunca”, zna da je to bila jedna obična, zelena i neiskorištena površina koja osim hlada, maslina, mira i uživanja u moru i suncu ništa novo nije nudila. Odabranom investitoru omogućilo se da poruši stabla i masline, devastira park, potom zanemari projekt, izgradi montažne objekte, naplaćuje parking, i da na kraju “ni kriv ni dužan” ostane  dužan 822 tisuće eura za neplaćene koncesije na javnom pomorskom dobru. Omogućilo mu se da na kraju svega  likvidira tvrtku, otpusti radnike i potraži inicijalno ulaganje od 14 milijuna eura.

I sve to uz pljesak, poguranac i potpis lokalnog i županijskog HDZ-a. U zadnjoj fazi ove romantične tragedije, vjerojatno će, kao i u slučaju Garaže na Ilijinoj glavici, glavni akteri dignuti ruke za otpis nenaplativih dugova i otvoriti šampanjac.

Kakva se pljačka i devastacija sprema u Uvali Lapad mi smo jasno komunicirali još prije 7 godina. Koliko smo puta u Gradskom vijeću slušali Frankovićevu odu uspješnom projektu koji je donio dodanu vrijednost lokalnoj zajednici i primjer je poduzetništva koji Dubrovniku nedostaje.

I zaista kao i famozna Garaža, za HDZ je ovo uspješan projekt. Sve je ispalo baš onako kako su zamislili. Novaca nema, hlada nema, stabala nema, a torbe su ZNA SE u koga.

Za one koji žele znati više: https://www.srdjegrad.hr/koliko-jos-dubrovackih-zalazaka-sunca/

SRĐ JE GRAD

srđ je grad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)