Input your search keywords and press Enter.

Sjednica Strukovne grupe putničkih agencija

Na sjednici Strukovne grupe putničkih agencija, koja djeluje pri HGK – ŽK Dubrovnik, jučer 21. rujna, birani su predsjednik i zamjenik  za novi četverogodišnji mandat.

Izborom većine prisutnih potvrđeni su dosadašnji predstavnici; za predsjednika Stanko Ljubić iz agencije Globtour d.o.o. i Boro Aleksić iz agencije Elite Travel d.o.o. za zamjenika.

Bilo je riječi o financijskim rezultatima poslovanja u 2015.g. te se osvrnulo i na dobre, pozitivne, fizičke pokazatelje u broju dolazaka i noćenja u prvih 8 mjeseci ove godine. Unatoč dobrim rezultatima poslovanja u ovoj djelatnosti još uvijek postoje određeni problemi i teme koje bi zajedničkim djelovanjem trebalo riješavati, kako su istaknuli predstavnici agencija. Iz svega spomenutoga, izdvajamo Direktivu o paket aranžmanima, koja do 1. siječnja 2018. mora biti inkorporirana u nacionalna zakonodavstva, a unutar nje  ima dosta odredbi koje se trebaju uskladiti na nacionalnoj razini, unutar svih zainteresiranih skupina.

Također, spomenuta je problematika obračuna PDV-a, obračuna cijene zaustavljanja na Pilama te unaprijeđenje prometne infrastrukture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)