Input your search keywords and press Enter.

Sjednica podružnice Otočnog sabora Otoka Mljeta

Održana je četvrta Sjednica podružnice Otočnog sabora Otoka Mljeta u Domu kulture ”Zabrježje” na otoku Mljetu na kojoj se raspravljalo o ključnim problemima otočana koji utječu na razvitak stanovništva na otocima, prema kojima nadležne vlasti ne pokazuju dovoljan interes ni razumijevanje.

Nazočno je bilo oko 40 članova i simpatizera te načelnik Općine Mljet Đivo Market. Od njega je zatraženo da sazove izvanrednu sjednicu općinskog vijeća na kojoj bi problem opstanka stanovnika na otocima bio jedina točka dnevnog reda.

Na sastanku je zaključeno da je prostorne planove potrebno osloboditi i nadograditi, pokrenuti razvoj turizma i sela, raditi na javnoj infrastrukturi koja je u krizi poput ambulante, pošte, ljekarne policije i sličnog. Također, moli se načelnik da pozove Vladu da pomogne otoku Mljetu koji je blokiran što se tiče bilo kakve izgradnje i budućnosti mladih te tako spriječe masovna iseljavanja s otoka. Obiteljima usko povezanima sa drugim otocima trebalo bi omogućiti povlašteni prijevoz do njih.

 

 

predsjednik podružnice Otočkog sabora Mljet

Pavo Dabelić -Polo