Input your search keywords and press Enter.

Sječa stabala i u gradskoj jezgri! Do kada?

Otvoreni zeleni apel – Komunalnim službama Grada!

“Još jedno lijepo stablo je posječeno u Karmenu u Pobijanovoj ulici….”

…poruke su koje sun nam gnjevno ostavili na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850 jučer naši sugrađani iz gradske jezgre, točnije Karmena(Pobijanova ulica ) ……Prije dva mjeseca tu je rasla palma koja je posječena a sada i ovo lijepo zeleno stablo, para nam se košćela…. je posječena..”
Što reći nego pretužno što nam se ovo događa u našem nekada zelenom Gradu, sve manje i manje je stabala, sve više betona….
Evo…nedavno nam je obećano iz Grada Dubrovnika da će uskoro početi kažnjavanje svih onih koji sijeku ili uništavaju stablo bez dozvole od ovlaštenih hortikultunih stručnjaka Grada bilo ono na privatnoj bilo na javnoj površini..Pozdravljamo ovu odluku i jedva čekamo svi usvojenje iste !
Dok pišemo ovaj tekst javljaju nam građani preko našeg Zelenog telefona iz Lapada iz Dalmatinske ulice kako je netko prije nekoliko dana zdravom čempresu (starom preko 50 godina )otkinuo 2/3 zelene krošnje..Sada stablo izgleda jadno i osakaćeno.
Unatoč našim brojnim apelima da se zaustavi sječa vrijednih stabala našega Grada ona se nažalost i dalje nastavljaju…a upravo je zbog svojih prelijepih mediteranskih stabala Dubrovnik postao prepoznatljiv u svijetu !

“Vidjete neće oči moje pjesmu ko’ stablo lijepa što je“
(J.Kulmer)

Voditeljica Zelenog telefona:
Jadranka Šimunović