Input your search keywords and press Enter.

Sječa rijetke đenerike

Komunalnim službama Grada – otvoreni eko apel: Tko je posjekao zdravo 40-godišnje stablo đenerike u Ulici Od izvora 78 u N.Mokošici?

…pitaju nas ogorčeni Mokošani i preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 i usmeno, žaleći se kako je to posebna voćka, koje je sve manje ovdje na jugu Dalmacije.
Odmah smo pošli u našu već 87. Eko patrolu ove godine i uvjerili se kako ovo rijetko stablo dženerike nikome nije smetalo te da je bilo zdravo.
Dok smo bili u Eko patroli prišli su nam neki okolni stanari i požalili se kako je u Mokošici sve više mrzitelja zelenila a da je dženerika u proljeće tako lijepo cvijetala, ptičice su na njoj cvrkutale i bila je kao jedan velik buket cvijeća između betonskih zgrada.
Što reći nego da smo zgroženi, slično i mi imamo u Eko parku Ombla u Mokošici i oko Eko parka kada nam neki naši sugrađani čupaju i lome netom zasađena stabla naranača, smokava, maslina i rogača!
Kada će Komunalne službe početi više kontrolirati stabla našega Grada i kada će se konačno uvesti katastar vrijednih stabala Dubrovnika, Mokošoce i okolice, pitamo se već godinama a nikako da dobijemo odgovor?

„Kultura je širenje uma i duha!“
(Jawahartal Nehru )

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona:
Jadranka Šimunović

panj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.