Input your search keywords and press Enter.

Klub prijatelja Lokruma i Zeleni telefono Eko-Fon , uputili su otvoreni zeleni apel za Lokrum odgovornim Hortikulturnim službama Lokruma:

Šimširov moljac se širi na šimširu — zelenom labirintu unutar romantičnog vrta Maksimilajnova samostana na Lokrumu!
… poruke su koje dobijamo i usmeno i putem naših zelenih kontakata, ponajviše od zaljubljenika Lokruma.
Sličan slučaj je bio prije par godina na šimširu – zvijezdi odmah ispod vrta i terase Maksimilajnova samostana na Lokrumu ali zahvaljujući našem glasnom zelenom apelu hortikulturni stručnjaci su „spasili“ napadnuti šimšir od štetnog šimširovog moljca i sada je gotovo cijeli zdrav!
Šimširov moljac je nova invazivna vrta koja se pojavila prije par godina u parkovima i vrtovima u Hrvatskoj. Ona ima štetan učinak na ekosustav naše biološke raznolikosti stoga se kada se primjeti na šimširu treba odmah spriječiti. Odstraniti se može mehaničkim i kemijskim putem.
Stoga ne dozvolimo da propadne prelijepi šimšir – zeleni labirint na Lokrumu unutar romantičnog vrta Maksimiljanova samostana koji je velika atrakcija ne samo za djecu koja vole trčati po zelenom labirintu nego je intersantan i nama zaljubljenicima Lokruma kao i brojnim turistima.
Uz širenje šimširova moljca na zelenom labirintu primjetili smo da se ubrzano suše divlje i obične naranče, citrusi i magnolije (već su se neke naranče potpuno osušile) a o čemu ćemo pisati opširnije ovih dana!

Dvije riječi su samo potrebne: Počnite odmah!

Predsjednica Kluba prijatelja Lokruma: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.