Input your search keywords and press Enter.

Simpozij FORCA 2016. – Financijsko Obrazovanje: Razborita Cjeloživotna Aktivnost

 

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u svjetskom i europskom tjednu novca organizira Simpozij FORCA 2016: Financijsko Obrazovanje – Razborita Cjeloživotna Aktivnost.

Simpozij će se održati 17. i 18. ožujka 2016. u sveučilišnoj zgradi na adresi Lapadska obala 7.

Svjetski tjedan novca (Global Money Week) globalna je inicijativa koja se počela obilježavati od 2012. godine. Ovu ideju podržala je i European Banking Federation (EBF), pa se od 2015. godine prvi put i u Europi počinje obilježavati Europski tjedan novca (European Money Week). Cilj je istaknutih manifestacija na svjetskoj i europskoj razini potaknuti svijest o značenju financijske pismenosti i financijskog obrazovanja mladih.

Ciljevi Simpozija FORCA 2016. su: potaknuti osviještenost mladih o značenju posjedovanja financijskih znanja, predstaviti rezultate provedenog istraživanja u okviru projekta „Financijsko znanje populacije srednjoškolaca Dubrovačko-neretvanske županije“ i organizirati edukativne programe namijenjene studentima i srednjoškolcima poradi unapređenja njihova financijskog znanja.

Program Simpozija koncipiran je u tri dijela. U prvome će sudjelovati znanstvenici i stručnjaci koji se bave problematikom financijske pismenosti. U skladu s utvrđenom niskom razinom financijskog znanja populacije mladih, u drugom dijelu Simpozija bankari će na praktičnim primjerima upoznavati mlade s financijskim kategorijalnim sustavom. U programu sudjeluje deset predstavnika banaka koje djeluju na području grada Dubrovnika. Treći dio, drugog dana Simpozija, organizirana je besplatna „Škola financijske pismenosti“ namijenjena srednjoškolcima i studentima, koju će održati članice „Štedopis“ Instituta za financijsko obrazovanje iz Zagreba.

Program: PROGRAM FORCA 2016 FINAL

Sandra Buratović, Ured za odnose s javnostima, Sveučilište u Dubrovniku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.