Input your search keywords and press Enter.

ŠIKIĆ NADOMAK ZLATA U DUBROVNIKU PROTIV OLIMPIJSKE MEDALJE

Da Dubrovnik nije samo turistička destinacija, to dokazuje prvi dan Europskog kupa za seniore koji su neki od natjecatelja iskoristili za «brušenje» forme prije nadolazećeg Europskog prvenstva u Tel Avivu (ISR) koje se održava krajem travnja.

Uspješan je to bio event za povratnicu na strunjaču nakon poroda, osvajačicu brončanog odličja na Olimpijskim Igrama 2012 iz Londona te trostruku Europsku prvakinju Automne PAVIU (FRA).

Za odličan show pobrinula se Tena ŠIKIĆ (U57kg) koja je došla do finala, te se u finalu borila protiv već ranije spomenute Francuskinje. Šikić je odlično otvorila borbu, ali iskustvo PAVIE je presudilo koja iskorištava nepažnu naše reprezentativke, te ipponom osvaja zlatnu medalju na svojem prvom turniru nakon OI Rio 2016.

«Nova stara kategorija već sam se borila u -57kg, pa otprilike znam kakve su to cure. Dobro sam se osjećala na turniru, mada sam mogla raditi malo bolje eliminacijske borbe prije ali eto ipak sam uspjela pobijediti. Finale, Pavia, žao mi je da borba nije mogla malo dulje potrajati, osjećala sam se super, osjećala sam da nije jača od mene i da joj mogu parirati, ali završilo je nažalost ipponom. – rekla je Tena Šikić.

Da li je domaći teren možda stvarao dodatni pritisak?

Pa ne, baš naprotiv, osjećala sam se odlično, opušteno, znala sam da je ona favorit, definitivno je publika bila dodatan vjetar u leđa.

Planovi?

U ponedjeljak putujem iz Dubrovnika u Antalyu na Olimpijski trening kamp (OTC), gdje će biti svi najjači natjecatelji svijeta, Olimpijske kvalifikacije su krenule, a i svi se pripremaju za Europsko prvenstvo u Tel Avivu.

Spomenula si Europsko u Tel Avivu, da li bi htjela nekog izbjeći u prvom kolu?

Nemam nikakve kalkulacije, to su sve odlične cure, radim s njima na trening kampovima, pobjeđujem ih, ali idem bez ikakvih prognoza u Izrael.

OI Tokyo 2020?

Tome se nadam, tome težim. – zaključila je za kraj Šikić.

Uz srebro koje je osvojila Šikić, za Hrvatsku su je još medalju osvojila Lucija Babić, koja je u borbi za broncu kategorije -63kg bila bolja od TINTOR (SRB). Nadomak medalje ostale su Iva Oberan (-57kg – 5.mjesto) i Sara Matijević (-48kg – 5.mjesto)

***
Mario Krvavac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)