Input your search keywords and press Enter.

Severin von Eckardstein nastupio s DSO-om u punom Dvoru

Jedan od vodećih njemačkih pijanista svoje generacije Severin von Eckardstein, preksinoć je pred punim auditorijem Kneževa dvora održao koncert s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Koncertom je ravnao austrijski dirigent i glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, Christoph Campestrini.

 

Pijanista je publika imala priliku čuti u Chopinovom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u f molu, dok je u drugom dijelu koncerta orkestar izveo Simfoniju br. 3 u D duru „Poljsku“ P.I. Čajkovskog, tako da je večer prošla u znaku Poljske.

Ovo je bio prvi put da mladi njemački pijanist nastupa u Dubrovniku. Iza njega su brojni uspješni nastupi u Berlinu, Münchenu, Moskvi, Madridu, Londonu, Parizu, New Yorku, Amsterdamu, Budimpešti, Hong Kongu, Tokiju i Seulu. Njegov talent je došao do izražaja na sjajnim glazbenim festivalima, uključujući Klavier-Festival Ruhr, Aldeburgh / UK, Gilmore Festival u Michiganu / SAD, poznati festival u La Roque d’Anthéron, Francuska, Schleswig-Holstein Music Festival.

 

Dirigent Christoph Campestrini čest je gost Dubrovnika, a od 2016. godine imenovan je glavnim dirigentom prestižne Bečke dvorske kapele, čime godišnje više puta dirigira Bečkom filharmonijom, zborom Bečki dječaci i muškim zborom Bečke državne opere.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *