Input your search keywords and press Enter.

Šesta međunarodna konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM)

O aktualnim ekonomskim i društvenim temama na međunarodnoj konferenciji DIEM

 

6. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2023) s temom Globalna kriza, digitalna transformacija i novi liderski i poduzetnički pristupi – Global Crisis, Digital Transformation and New Leadership and Entrepreneurial Approaches, održat će se od 29. lipnja do 1. srpnja 2023. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je u petak, 30. lipnja, u 10:15 sati, u Studentskom domu na adresi Marka Marojice 2b.

Cilj je konferenciji okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta koji će prezentirati rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci s konferencije i inovativni pristupi rješavanju suvremenih ekonomskih problema na korist su ne samo znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju nego i poslovnim subjektima koji se u svojoj svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima koje nosi suvremeno poslovno okruženje. Uz to, ova se znanstvena konferencija odvija u dvogodišnjim ciklusima čime se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablira i kao važan centar suvremene ekonomske misli. I ove se godine konferencija prenosi i na Zoom platformi. Pozvani govornici na ovogodišnjoj konferenciji bit će prof. Gorazd Justinek, dekan Fakulteta državnih i europskih studija s New Universityja u Novom Mestu u Sloveniji, prof. Marta Mas-Machuca, dekanica Fakulteta ekonomskih i društvenih znanosti s Međunarodnog Sveučilišta Katalonija u Barceloni u Španjolskoj te prof. Tomasz Skica, pročelnik Odjela za poduzetništvo Sveučilišta informacijskih tehnologija i menadžmenta u Rzeszowi u Poljskoj.

Također, posebno ističemo te vas pozivamo i na panel: „Poduzetničko ponašanje kao odgovor na izazove u okruženju“ koji će se održati na hrvatskom jeziku u petak od 13:00 sati (dvorana ORLANDO u Studentskom domu). Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji će nazočiti i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi.

Program se može pogledati ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.