Input your search keywords and press Enter.

Serenate festivalskoj publici zapjevao Ibrica Jusić

Dubrovački trubadur, legenda sa skalina od Dominikanaca, Ibrica Jusić, nastupio je sinoć, 7. kolovoza u ljetnikovcu Skočibuha u sklopu novog festivalskog off programa „Noćne serenate“.

Na bajkovitoj pozornici renesansnog ljetnikovca Skočibuha Ibrica Jusić izveo je repertoar sastavljen od vlastitih kompozicija, francuskih šansona, talijanskih kancona te sevdalinki pod nazivom „Od Shakespearea do sevdaha“. Budući da je njegov glazbeni izričaj mješavina upravo talijanskog, francuskog, hrvatskog i bosanskog utjecaja takav je program najbolji presjek Jusićeve karijere uz kojem je sinoć uživala festivalska publika.

Noćne serenate na Igrama nastavljaju se u ljetnikovcu Skočibuha već večeras. „Bokeljski akord“ glazbom prati staru bokeljsku legendu o nesretnim peraškim zaručnicima koja se nalazi zapisana u mnogim književnim antologijama, a na programu je večeras u 23:00 sata.

Serenatu, pod pokroviteljstvom Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Hrvatske građanske inicijative, izvode: dr.sc. Vanda Babić koja je i autorica scenarija, glumci Julija Milačić i Nenad Vertovšek te glazbenici Đurđica Petrović Poljak, Damir Nikolić i Hrvoje Sindik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *