Input your search keywords and press Enter.

Sastanak s ministricom Dubravkom Jurlinom Alibegović na temu Smart City modela

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž sa suradnicima održao je danas sastanak s ministricom uprave Republike Hrvatske Dubravkom Jurlinom Alibegović, a tema sastanka bila je uključivanje Dubrovnika u europski projekt “Smart City Model”.

 

Na održanom sastanku zamjenik gradonačelnika Željko Raguž predstavio je ministrici Jurlina Alibegović sve dosadašnje projekte i pilot projekte koje je pokrenuo Grad Dubrovnik u sklopu projekta Smart City. Raguž je istaknuo kako se većina projekata pokazala izrazito uspješnima i korisnima kako za same građane, goste Dubrovnika tako i za javne tvrtke te da se ostvarila znatna ušteda energije i financijskih sredstava.

Direktorica DURA-e Andrea Novaković istaknula je kako su svi dosadašnji projekti maksimalno prilagođeni novim tehnologijama, a na njihovom razvoju nastavlja se raditi i dalje.

Ministrica Dubrovaka Jurlina Alibegović istaknula je kako je upravo financijski aspekt i aspekt uštede energije jedan od ciljeva Smart City projekta, a  Dubrovnik koji već primjenjuje neka od pametnih rješenja u pružanju usluga građanima, poduzetnicima i turistima ide u najboljem smjeru učinkovitog inovativnog upravljanja u određenim područjima urbanog razvoja.

Podsjetimo, od 2007. do danas istraživački tim TU Wien je razvio četiri verzije Smart City modela,  koji se uspješno primjenjuje u nizu europskih gradova različite veličine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *