Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Mato Franković na sastanku s predstavnicima gradskih kotareva i mjesnih odbora, na kojem su bili i pročelnici gradskih upravnih odjela te direktori gradskih poduzeća, kao i ostale gradske službe, izvijestio je ukratko o pripremama za nadolazeću turističku sezonu. Ovom je prigodom i najavio kako će zbog održavanja najvećeg diplomatskog događaja u povijesti Republike Hrvatske, sastanka šefova vlada ”Kina+16”, na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova RH, biti potrebno provesti mjere osiguranja te zamolio građane za strpljenje za vrijeme odvijanja ovog susreta, od 10. do 12. travnja.

 

Predstavnici gradskih kotareva i mjesnih odbora iznijeli su problematiku s terena i odmah dobili od Gradonačelnika ili nadležnih pročelnika i direktora odgovore na pitanja. Tako je rečeno kako će se uvesti svojevrsni ”dežurni telefon” za što bolju dostupnost komunalnih redara i bržu intervenciju na terenu. Gradonačelnik Mato Franković najavio je pojačane kontrole komunalnih redara ovo ljeto, posebno na Elafitima, s naglaskom na Lopud, kako bi se postigao red na javnim površinama. Ujedno je za Šipan potvrđeno kako će se produžiti rad vrtića u sezoni, na traženje mještana.

 

Na kraju je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić održala prezentaciju mjera projekta ”Poštujmo Grad” te je predstavljen i novi plakat koji će turiste upozoravati na mjere za neprilično ponašanje.

 

Grad će i ove godine podržati organizaciju mjesnih ljetnih večeri, a za potporu je potrebno javiti se nadležnom Upravnom odjelu za turizam.

 

 

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)