Input your search keywords and press Enter.

Sastanak kriznog stožera

Gradonačelnik Vlahušić sazvao je danas Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika, koji je u proširenom sastavu sastao u Maloj vijećnici, a uz nadležne gradske pročelnike uključuje predstavnike Prometne policije, Dubrovačkih vatrogasaca, Područnog ureda Dubrovnik DUZS-a, Crvenog križa, Službe hitne pomoći, HGSS-a, HEP-a, te gradskih tvrtki – Čistoće, Sanitata, Vrtlara, Vodovoda i Libertasa.

Gradonačelnik je uvodno zahvalio svim dežurnim službama čiji djelatnici od ranog jutra marljivo rade na održavanju prometnica i ulica prohodnim, novinarima na pravovremenom i točnom prenošenju informacija, ali i građanima na iskazanom razumijevanju i odgovornom ponašanju u izvanrednim uvjetima.

Stožer je uputio građanima apel da osim u prijekoj potrebi ne izlaze iz svojih domova uz preporuku da izbjegavaju korištenje osobnih automobila dok se uvjeti ne normaliziraju. Povećan oprez u kretanju posebno je potreban u drugom dijelu dana i noći, kada se s padom temperature očekuje značajnija poledica na kolniku i ulicama.

Sve dežurne službe u visokom su stupnju pripravnosti i spremne su reagirati na novonastale situacije, a sve najvažnije gradske prometnice redovito se čiste i posipaju u svrhu održavanju prohodnosti.

Zbog zimskih uvjeta na cestama gradski prijevoz tijekom današnjeg dana odvija se otežano, tako da van voznog reda prometuju posebne besplatne linije prema Mokošici (bez ulaska u naselje), Pošti Lapad i za Opću bolnicu Dubrovnik, dok su sve ostale u prekidu. Javni prijevoznik Libertas će kako prilike budu dopuštale postepeno uvoditi nove linije o čemu će građani biti posebno obaviješteni.

Novi sastanak kriznog stožera održat će u četvrtak, 12. siječnja u 10:00 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)