Input your search keywords and press Enter.

Saračević: Vjerujem u pravi spektakl u Dubrovniku

Dan uoči početka Europskog judo kupa u Dubrovniku održano je službeno ždrijebanje natjecanja. Očekuju nas vrlo zanimljive borbe kroz subotu i nedjelju, a Hrvatsku će predstavljati čak 49 judoka.

Službeno izvlačenje ždrijeba Europskog judo kupa održano je u Importanne Resortu te je određen put za judoke iz 23 države prema medaljama u Dubrovniku. Počasni gost ždrijeba bio je osvajač zlatne olimpijske medalje, rukometni stručnjak Zlatko Saračević.

– Veliki broj ljudi plaća da dođe u Dubrovnik, a ja imam tu sreću da odnedavno radim u jednom od najljepših gradova na svijetu. Iako nikad nisam trenirao judo, bio sam u Francuskoj, gdje je judo među top 3 sporta tako da znam važnost i veličinu juda. Vjerujem da ćemo ovaj vikend imati pravi judo spektakl u Dubrovniku – rekao je Saračević.

Hrvatske judoke su zadovoljni ždrijebom, a prvo ime Europskog kupa, Brigita Matić, koja se bori u kategoriji do 78 kilograma, na početku natjecanja dočekuje Francuskinju Dureau. U istoj kategoriji Karla Prodan se bori s Francuskinjom Bastareaud, a Ivana Šutalo (iznad 78 kilograma) s boljom iz dvoboja Zaleczna – Miočić.

U muškoj konkurenciji Marko Kumrić u kategoriji do 90 kilograma dočekuje srpskog borca Mijanovića, dok se Ivan Čović u kategoriji iznad 100 kilograma bori protiv Francuza Benalla.

Kompletan ždrijeb može se pronaći na www.ippon.org, gdje će se moći pratiti i rezultati uživo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *