Input your search keywords and press Enter.

Sajam dječjih poklona u Mokošici završen, otvorena mala slobodna knjižnica

U organizaciji Europskog doma Dubrovnik u Mokošici je 16. i 17. listopada održan Sajam dječjih poklona „Zajedno za dječji osmijeh“. Pred početak drugog dana Sajma u subotu je u suradnji s Dječjim vrtićem Pčelica otvorena mala slobodna knjižnica.

Brojni su stanovnici Mokošice, posebice majke i očevi s malom djecom, na štandovima na platou Opskrbnog centra u petak i subotu uzimali novu i rabljenu dječju odjeću, obuću, opremu, igračke i slikovnice, a našlo se i nešto odjeće i obuće za djevojke. Sve predmete izložene na Sajmu darovali su građani koji su se odazvali pozivu Europskog doma Dubrovnik za doniranje i razmjenu novih i rabljenih predmeta za djecu svih uzrasta. Ova je aktivnost dio međunarodnog projekta CitiPart, kojim se uz potporu programa „Europa za građane“ promiču solidarnost, mir i tolerancija u Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Austriji i Hrvatskoj, a Europski dom Dubrovnik jedan je od partnera. Predmeti preostali na Sajmu pohranjeni su u podružnici Kluba za mlade Drito, koju je Europski dom Dubrovnik u svibnju otvorio u Opskrbnom centru, i dijelit će se zainteresiranima i dalje.

U okviru aktivnosti Europskog doma Dubrovnik kojima se promiče čitanje, u subotu je, pred početak drugog dana Sajma, u blizini Opskrbnog centra svečano otvoren ormarić za knjige, u kojemu će građani moći uzimati i ostavljati knjige. Nakon male slobodne knjižnice koju je Europski dom u siječnju otvorio na Batali, ovo je druga mala slobodna knjižnica na području grada Dubrovnika. Ormarić je otvorila Diana Brkić, voditeljica Dječjega vrtića Pčelica koji je, potaknut uspjehom male knjižnice na Batali, inicirao postavljanje ormarića u Mokošici. Djevojčice iz Pčelice napunile su ormarić knjigama za različite uzraste, a pridružila im se i Ljubica Hajdić, predsjednica podružnice Matice umirovljenika Dubrovnik. I ovaj će ormarić uskoro dobiti broj pod kojim će biti zaveden u svjetski popis malih slobodnih knjižnica.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *