Input your search keywords and press Enter.

Početkom nove pedagoške godine s radom počinje dječji vrtić u okviru zgrada POS-a II, vrtić na Osojniku proširen je novom grupom, a do kraja godine očekuje se i otvaranje vrtića u Zatonu.


Objavljeno je to, između ostalog, na konferenciji za novinare koju su pod nazivom Društvene djelatnosti – aktualni i planirani projekti” u utorak održali gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika zadužena za kulturu i društvene djelatnosti Tatjana Šimac Bonačić, te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

U dječji vrtić u POS-u upisano je  46 djece, a na Osojniku su završeni radovi preuređenja te je nabavljena sva potrebna dodatna oprema i namještaj. Uz 15 djece u novoj grupi vrtić na Osjoniku pohađat će ukupno 44 djece. Troškovnik radova adaptacije dijela doma kulture u Zatonu u vrtić je završen, a procjenjuje se da će radovi vrijedni 1.150.000 kuna biti završeni do kraja godine. Uz subvenciju Grada Dubrovnika u iznosu od 250.000 kuna po grupi tijekom 10 godina s radom od 1. rujna kreću i dvije nove skupine u privatnom vrtiću Calimero. Također, u suradnji s tvrtkom APZ kao vlasnikom prostora pokrenuta je procedura preuređenja ureda ove tvrtke u vrtić.

Projektna dokumentacija za dogradnju vrtića “Palčica” u visokom je stupnju gotovosti. Sredinom kolovoza u rad je puštena nova trafostanica što je bio uvjet za dobivanje potrebnih dozvola za dogradnju vrtića, tako da bi radovi mogli započeti početkom iduće godine.  Palčica će nakon nadogradnje dobiti 8 novih skupina.

Proračun Upravnog odjela za  iznosi 95 milijuna kuna, a istovremeno se radi na čak 34 projekta. Među njima ističe se i sportsko-rekreacijski park Mokošica za koji je već izrađena geodetska podloga i glavni projekt. Procijenjena vrijednost građevinskih radova iznosi  1.500.000,00 kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *