Input your search keywords and press Enter.

S predstavnicima British Airwaysa o povećanju broja letova zimi

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahusić, pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more Vlaho Margeretić, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić i zamjenik direktora Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić održali su u srijedu u Londonu inicijalni radni sastanak s predstavnicama British Airwaysa na temu povećanja zimskih avionskih linija i jačanja Dubrovnika kao destinacije za sva godišnja doba.

Voditeljica destinacije Robyn Anderson ispred British Airways pohvalila je dosadašnji partnerski odnos i izrazila želju za nastavkom letenja zimi u većem broju ukoliko interes i broj putnika iz Londona bude zadovoljavajući. Posljednji trendovi u zimskom periodu nažalost su uzrokovali smanjenje broja rotacija na jednu tjedno, subotom.

Grad Dubrovnik će stoga u suradnji s TZGD-a, ZL Dubrovnik, partnerima i hotelijerima već idućeg tjedna razraditi detaljan plan aktivnosti kako bi se isti čim prije prezentirao British Airwaysu. Dogovoreno je i da će se sljedeći radni sastanak održati početkom siječnja.

Gradonačelnik Vlahušić ovom je prilikom upoznao predstavnice avio prijevoznika s nizom aktivnosti i mjera koje Grad i Turistička zajednica poduzimanju kako bi osmislili kvalitetan turistički proizvod, Dubrovnik učinili što atraktivnijom destinacijom u zimskom periodu te potaknuli nove dolaske s ciljem brendiranja grada kao cjelogodišnje destinacije.

Priređena je i prezentacija Dubrovačkog zimskog festivala. Gradonačelnik je istaknuo da je prošlogodišnji povijesni rezultat od tri milijuna turističkih noćenja na području Dubrovnika ove godine ostvaren čak dvadeset dana ranije. Izrazio je uvjerenje da će u budućnosti i dalje jačati veze između Dubrovnika i Londona, te da će broj tradicionalnih britanskih gostiju i dalje rasti.

British Airways je u 2014. godini obilježio desetu godišnjicu od prvog leta na relaciji London – Dubrovnik, dok je u posljednjih nekoliko godina BA bio jedini avio prijevoznik koji je neprestano letio na ovoj liniji tijekom cijele godine, što iskazuje povjerenje u hrvatsko tržište i Dubrovnik kao destinaciju. Broj letova na relaciji London-Dubrovnik-London van sezone varirao je iz godine u godinu od najmanje jednog do najviše četiri linije tjedno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)