Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, državnom tajnicom Sanjom Puticom, načelnicom Sektora za predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje Zdenkom Čukelj i voditeljicom Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Verom Šutalo.

 

Teme su bile razdvajanje osnovno-školskih ustanova, odnosno osnivački akti za novu Osnovnu školu Montovjerna i za novu ustanovu Dječjih vrtića Dubrovnik – Dječji vrtić Pčelica sa sjedištem u Mokošici, te su usuglašeni idući koraci u ovim postupcima.

 

Dioba dječjih vrtića već je započeta, a na jučerašnjem je sastanku dostavljeno i Rješenje kojim Ministarstvo daje suglasnost za razdvajanje, nakon čega još slijedi registracija nove vrtićke ustanove na Trgovačkom sudu. Tako bi od 1. siječnja iduće godine Dječji vrtić Pčelica trebao djelovati kao samostalna ustanova.

 

Pripremljena je i formalna odluka o razdvajanju OŠ Montovjerna od matične škole Lapad, koja će se zajedno s imenovanjem privremenog ravnatelja/ravnateljice naći na idućoj sjednici Gradskog vijeća. Nova škola na Montovjerni, koja će ubuduće biti zasebna jedinica, trenutačno je u izgradnji, a nakon što radovi budu završeni i škola opremljena, očekuje se i Rješenje Ministarstva o početku rada. Škola će od iduće školske godine biti u punoj funkciji i primit će oko 440 učenika od prvog do osmog razreda.

 

 

 

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *