Input your search keywords and press Enter.

Nacionalni dan akcije za obranu Jadrana – 11. srpnja 2015.

U nedjelju popodne su se naši mladi ekaoktivisti Eko – Omblići & Zeleno Sunce zajedno sa članovima Kluba prijatelja Lokruma, priključili Nacionalnom danu akcije za obranu Jadrana – 11. srpnja 2015. tako što su nosili transparente s eko porukama S.O.S. za Jadran! po Stradunu, gradskom portu i Lokrumu.
Nacionalnom danu akcije za obranu Jadrana protiv bušenja Jadrana radi exploatacije nafte odazvale su se brojne ekološke udruge u Hrvatskoj, tako smo se i mi priključili ovdje na samom jugu Lijepe naše.
Tijekom prolaženja s transparentima S.O.S za Jadran! Stradunom mnogi su turisti zastajkivali snimali naše mlade ekoaktiviste (mi nažalost nemamo te fotografije jer su nam se nepažnjom izbrisale) a kada su na Lokrumu na lokrumskim pločama 17 sati održali mini prosvjed za spas našega Jadrana, dobili su puno pohvala i odobravanja od naših sugrađana i zaljubljenika Lokruma!
Exploataciju i transport nafte znanstvenici smatraju najvećom prijetnjom morskom okolišu! Posljednji broj izljeva nafte u Sjevernom moru u zadnjih 15 godina 600 godišnje, čak 11 izljeva nafte tjedno!
„Jadransko more je malo, osjetljivo, zatvoreno more i treba ga čuvati za nas buduće generacije,“ poručili su jučer na Lokrumu naši mladi ekoaktivisti Eko Omblići & Zeleno Sunce, Rijeke durbovačke!!
„Nama je naše Jadransko more velika radost i ljepota, stoga ga ne zaguđujte!˝ (Matijas 8g)

Ml.tajnica: Mihaela Pavlina
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)