Input your search keywords and press Enter.

U manifestaciji Noć knjige kojom se 23. travnja  obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava održano je ukupno četvrto druženje s knjigom održano u prostorima Dubrovačkih knjižnica. Cilj ovog maratonskog druženja je doprinos promicanju knjige, kulture čitanja, prevođenja, spisateljstva i izdavaštva.

Izložba Od Homera do Aristotela, otvorena vrata Zbirke starih i rijetkih knjiga, prikazivanje filma Fahrenheit 451 te predavanje dr.sc. Zdravka Bazdana Ljudska prava, otvoreno društvo i totalitarizam dio su programa održanog u četvrtak 23. travnja. Raznovrstan program trajao je do kasno u noć s ukupno 20 različitih događanja koja su se odvijala u Narodnoj knjižnici Grad, ogranku Mokošica i Znanstvenoj knjižnici. Program je sadržavao predavanja, izložbe, pričaonice, kvizove i igrokaze te predavanja, a povodom koncerta I glazba je slovo nastupili su dubrovački bendovi Embassy 516, Feredon, Gruhak, Neverin i Reggy te time zaokružili ovogodišnju Noć knjige.

U predvorju Narodne knjižnice Grad organizirana je prodajna izložba dubrovačkih izdavača, Matice hrvatske – ogranka Dubrovnik,     Društva dubrovačkih pisaca, Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku te Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa „Slagalica“ po prigodnim cijenama. Slogan Noći knjige 2015. bio je S knjigom kroz mrak pa su se stoga prikupljale knjige za zatvorsku knjižnicu u Dubrovniku.