Input your search keywords and press Enter.

S direktorom Hrvatskih cesta o važnim projektima na cestovnoj infrastrukturi

Rekonstrukcija državne ceste od Mosta do Ilijine glavice, dionice prometnice Štikovica-Zaton i osiguranje padina Srđa od odrona bile su teme razgovora između gradonačelnika Andra Vlahušića i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića i njegovih suradnika.

Nakon izrade tehničkog elaborata zaštite padina Srđa Hrvatske ceste su pristupile izradi projekta, koji bi prema riječima direktora Škorića trebao biti završen u rujnu, a u međuvremenu će se ugovorom definirati i sudjelovanja Grada Dubrovnika u projektu.

Hrvatske ceste su u fazi ugovaranja usluga izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju dionice prometnice na potezu od Štikovice do Zatona. Radovi će obuhvatiti postavljanje javne rasvjete, izgradnju nogostupa i autobusnih stajališta. Sukladno sporazumu, Grad Dubrovnik će u izradi projektne dokumentacije sudjelovati sa 200.000 kuna.

Predstavnici Hrvatskih cesta izvijestili su gradonačelnika da će se do kraja godine ispuniti svi preduvjeti za početak radova na rekonstrukciji JTC od Mosta do raskrižja Ilijina glavnica u dužini od 3 kilometra. Podsjetimo, nedovoljno brza realizacija dugo najavljivane investicije u cestovnu infrastrukturu, od velikog značaja i za sigurnost građana koji žive na ovom području, posljednjih mjeseci često je bila na meti javnih kritika gradonačelnika.

Projekt uključuje izgradnju oko 270 novih parking mjesta na tri odvojene lokacije duž ove dionice, šest pješačkih pothodnika, proširenje kolnika, izgradnju vidikovaca te pješačkog nogostupa širine najmanje 2,6 metara. Od iznimne važnosti i predviđeni uzdužni oborinski kanal u trupu prometnice koji će uvelike smanjiti količinu oborinskih voda koje se padinama Srđa spuštaju na područja Konala, Šipčina i Gruža.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *