Input your search keywords and press Enter.

Kantautor, pjesnik i pisac, Zoran Predin, održao je koncert i predstavio svoju drugu proznu knjigu ”Glavom kroz zid”, 23. travnja u sklopu manifestacije Noć knjige u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

 

Ove godine Predin obilježava 40 godina glazbene karijere, a istaknuo je da se otad dosta toga promijenilo. Spomenuo je kako mu je žao današnjih mladih što nikad neće imati mogućnosti biti mladi na njegov način, doživjeti mladost kakvu je njegova generacija imala. ”Ako se sjećaš osamdesetih, onda nisi bio s nama’ , naglasio je. Tadašnja rock scena završavala je na drogama, međutim Predin kaže kako je njih ”alkohol spasio od droge”. U počecima su zbog svojih provokativnih i erotičnih tekstova, za tadašnje doba, prvo morali od policije dobiti odobrenje za izvođenje takvih pjesama. Glavom kroz zid knjiga je o hrabrosti da se svatko stalno suočava sa sobom i da bude onaj tko jest, a ne onaj kakvoga ga želi vidjeti okolina. Predin u tridesetak kratkih priča opisuje tmurnu političku sadašnjost, ali i buntovne mladenačke dane, kao i zgode iz karijere Lačnog Franza.

 

Predin je u društvu gitarista Igora Polaka, kao duo Srebrni pioniri, odsvirao i otpjevao svoje pjesme i nekoliko pjesamaArsena Dedića uz kojeg ga je vezalo dugogodišnje prijateljstvo, ali i ista ”srodna poetska duša”, zbog čega mu je posebno drago kad ga zovu ”rokerskim Arsenom”.

 

Foto: Vedran Levi

 

 

 

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)