Input your search keywords and press Enter.

Rodin pregled autosjedalica

U nedjelju 21. svibnja 2017., od 16 do 18 sati, u javnoj garaži stambeno-poslovnog naselja „Dvori Lapad” u Uvali Lapad, u Dubrovniku, udruga RODA − Roditelji u akciji organizira besplatan pregled autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik od ozbiljne ozljede za više od 90%, no samo ako se pravilno koriste.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% i 20%, a to je brojka koju volonterke i volonteri udruge RODA ovakvim pregledima nastoje povećati. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, roditelji, koji dolaze na pregled, trebaju sa sobom donijeti, ako je to moguće, upute proizvođača sjedalice te doći s djetetom koje se u njoj vozi.

Osim samoga pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima, i ostalim vozačima/icama, dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima u slučaju da im je potreban savjet u odabiru prve autosjedalice. Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 098 911 7993 i rezerviraju termin kako bismo na taj način izbjegli duža čekanja. No, rado ćemo pregledati i one koji se nađu u prolazu, samo ih u tom slučaju molimo za strpljenje.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći i na našoj Facebook stranici – RODA Dubrovnik te na službenim stranicama udruge RODA – Roditelji u akciji – http://www.roda.hr./

Članice udruge RODA – Roditelji u akciji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *