Input your search keywords and press Enter.

Rođendanski koncert Libertasa

Nakon 35 godina djelovanja i nekoliko stotina održanih koncerata u Dubrovniku i na gostovanjima, mješoviti zbor „Libertas“ proslavit će rođendan svečanim koncertom u Kneževom dvoru, 9. lipnja u 21.30. Koncert će se održati u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

 

U prvom dijelu koncerta zbor će izvesti nekoliko skladbi iz svojeg bogatog repertoara uz pratnju korepetitorice Margit Cetinić. Za ovu prigodu izabrane su skladbe različitog karaktera, od klasičnih i tradicionalnih duhovnih pjesama do poznatih dalmatinskih napjeva. Dubrovački simfonijski orkestar i pijanist Ivan Violić pridružit će se zboru u drugom dijelu koncerta te će zajednički izvesti Fantaziju za klavir, zbor i orkestar u c-molu op. 80 Ludwiga van Beethovena. Izvedbom će ravnati Viktor Lenert, dugogodišnji umjetnički voditelj zbora.

 

Tradicija zborskog pjevanja u Dubrovniku postoji još od 14. stoljeća kada su grupe pjevača uveličavale euharistijsko slavlje u crkvama. Svjetovno pjevanje pojavilo se u 17. stoljeću. Zborska pjesma od tih davnih vremena prati sva važnija crkvena i svjetovna događanja, a tu je tradiciju naslijedio i nastavio mješoviti zbor „Libertas“.