Input your search keywords and press Enter.

Rođendan Vlaha Bukovca 4. 7. 2022.

Muzeji i galerija Konavala javljaju:

Neopisivo radosni i zahvalni dijelimo s Vama vijest da se slika Vlaha Bukovca „Konavoski tkalci” vraća doma, u Kuću Bukovac, i to na rođendan našega Vlaha, 4. srpnja kako je i planirano!

Zahvaljujući svijesti i pomoći zajednice iz domovine, a i iz inozemstva, ovaj Bukovčev biser sada je dio muzejske zbirke kuće Bukovac, čime je dostupan svima nama i budućim naraštajima. Stoga, pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate proslavu rođendana Vlaha Bukovca i dolaska njegove slike, što će se održati 4. srpnja u Kući Bukovac s početkom programa u 20 sati. O slici i akciji govorit će ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić, viša kustosica Helena Puhara te kustosica Jelena Beželj, nakon čega slijedi tratimjenat uz glazbeni program za koji je zaslužna Maja Grgić.

Proslavite ovaj predivan događaj s nama, očekujemo Vas!

Podsjećamo, Muzeji i galerije Konavala 20. travnja su pokrenuli akciju prikupljanja financijskih sredstava za otkup slike Vlaha Bukovca Konavoski tkalci. Cilj je bio prikupiti 75.000,00 HRK do rođendana Vlaha Bukovca, 4. srpnja 2022. godine kako bi u ovoj, obljetničkoj godini Konavoske tkalce vratili doma. Slika Vlaha Bukovca Konavoski tkalci u zadnji je čas zaustavljena od prodaje izvan granica Lijepe naše te je ponuđena Muzejima i galerijama Konavala na prodaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)