Input your search keywords and press Enter.

Tereza, Ibrica Jusić i klape u žestokom ritmovima na bajkovitoj Orsuli proslavit će sa Atlantidom 25 godina rada

U obljetničkoj 25. godini rada, dubrovački rock band Atlantida, uz specijalne goste, pripremit će svojim sugrađanima 25.08.2015, na dan zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, koncert za pamćenje. Band poznat po odličnoj live svirci i po koketiranju sa mnogim drugim žanrovima ni ovoga puta neće razočarati svoju publiku, pa će se na repertoaru vlastitih pjesama naći i zvukovi etna, lijerice i klape. Kao posebne goste na sam dan zatvaranja Dubrovački ljetnih igara Atlantidi će se pridružiti Tereza Kesovija, Ibrica Jusić te klapa Fortuna i Ivo Letunić na lijerici.
Ovakvu rođendansku poslasticu dubrovačka publika nije imala još prilike vidjeti, a sam band poziva sugrađane da skupa proslave ovu obljetnicu.

Dubrovački band „Atlantida“ djeluje od 1990 godine, naslonjen na čvrsti ritam i melodična pjevanja, te stvara jedan glazbeni pravac koji zasigurno nije potrošen na našoj glazbenoj sceni. 1994. objavljuje prvi studijski album „Eyes of reallity“, u izdanju diskografske kuće „Euroton“. Koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, „Atlantida“ u svojoj drugoj fazi rada, sredinom 99. predstavlja EP „ Sami u Kamenu“. Uspjeh tog EP-a, iako je bend 2000. prestao sa aktivnom svirkom, nekoliko godina kasnije rezultira ponovnim okupljanjem članova. Band djeluje u sastavu: Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bass, Maro Zajec – bubnjevi, , Aljoša Lečić – klavir/sinth-ovi. U 2012 godini Atlantida je izronila ponovno iz dubina i publici podarila jedan od najlješih rock albuma te godine, koji je na prvu osvojio rock kritičare i poklonike rock zvuka, a i šire. Zadnjim singlom „Samo tren“ pokazuju svu raskoš u stvaranju balada, a u pripremi je i novi album.

Dubrovčani dobro poznaju live svirku Atlantide, a svi oni koji cijene vrhunsku izvedbu i odličan vokal Davora Ercega neće ostati razočarani izvedbama hitova „Lađe’, ‘Sami u kamenu’, ‘Lutam pod oblacima’, ‘Premalo za san’, ‘Dodir u bojama’ „Samo tren“. Uz poseban ambijent jedne & jedine Orsule, te plovidbu kroz različite žanrove s gostima iznenađenja svi posjetitelji nakon koncerta moći će slobodno reći -„Bilo je ko’ u priči“.

https://www.facebook.com/events/136597636675317/

Ulaznice u pretprodaji ( počevši od 18.08.2015.) možete kupiti u “Luži” (Kino Sloboda) i na kiosku “Parka Orsula”, po cijeni od 50 kn

Vesna Mitar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)