Input your search keywords and press Enter.

Rezultati upisa u I. roku na Sveučilište u Dubrovniku za akademsku 2016./2017. godinu

Završen je postupak upisa u I. godinu preddiplomskih studija za akademsku 2016./2017. godinu u I. (srpanjskom) roku na Sveučilište u Dubrovniku.

Gotovo sva mjesta za upis na većini preddiplomskih sveučilišnih i stručnih studija za redovite studente su popunjena. Kroz sustav Državne mature i u kategoriji starijih od 24 godine upisalo se 327 redovitih studenata (4% više nego akademske 2015./2016. godine).

I ove se godine nastavlja povećani interes za upis na pomorske studije – studije Nautika, Brodostrojarstvo i Pomorske tehnologije jahta i marina, gdje nema slobodnih mjesta, a velik broj prijavljenih kandidata nije se mogao upisati. Veliki interes bio je i za studije Poslovne ekonomije, posebice smjer Turizam, koji je u potpunosti popunjen u prvom upisnom roku. Posebno nas veseli velik interes za novi preddiplomski stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija koji je potpuno popunjen i u kategoriji redovitih i izvanrednih studenata u prvom upisnom roku.

Tek poneko slobodno mjesto za redovite studente u drugom upisnom roku ostalo je na studijima Mediji i kultura društva, Primijenjeno/poslovno računarstvo, Povijest Jadrana i Mediterana, te na stručnom studiju Sestrinstvo gdje se studenti upisuju u statusu izvanrednih studenata. Slobodnih mjesta za redovite studente ima i na studijima Odjela za umjetnost i restauraciju i Odjela za akvakulturu.

Očekujemo da će se u II. upisnom roku u cijelosti popuniti upisni kapaciteti.

Sandra Buratović, Ured za odnose s javnostima, Sveučilište u Dubrovniku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)