Input your search keywords and press Enter.

Restoranu “Klarisa” privremeno oduzeta javna površina zbog emitiranja glazbe van vremena dozvoljenog Odlukom o ugostiteljskoj djelatnosti

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković otkazao je Ugovor o zakupu javne površine ugostiteljskom objektu „Klarisa“ na sedam dana jer je zakupac, društvo Klarisa d.o.o., postupilo protivno odredbama članka 8. st. 1 Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika.

 

 

Riječ je o prostoru ispred restorana „Klarisa“ na Poljani Paska Miličevića površine 87,50 metara kvadratnih.

 

Naime, po obveznom prekršajnom nalogu, dana 16. kolovoza 2018. godine djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjek za komunalno redarstvo utvrdili su zapažanjem na terenu i o tome sastavili službenu zabilješku gdje je navedeno da je tvrtka „Klarisa“ kao zakupac javne površine cijelu noć, i nakon zatvaranja restorana, emitirala glazbu odnosno da se glazba čula sa zvučnika postavljenih na fasadi zgrade bivšeg samostana sv. Klare te su na taj način postupili suprotno citiranoj odredbi Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika (službeni glasnik Grada Dubrovnika br. 23/17),, a čime je počinjen prekršaj kažnjiv po članku 16.m stavak 1. i 2. iste odluke.

 

Od dana primitka Ugovor o zakupu javne površine otkazuje se na sedam dana. Društvo Klarisa d.o.o. je obvezno prestati se koristiti javnom površinom i ukloniti stolove i stolice s javne površine odmah po primitku otkaza ugovora, bilo putem pošte, odnosno po dostavi Komunalnog redarstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *