Input your search keywords and press Enter.

Restaurant 360 Dubrovnik dobitnik Wine Spectator Best of Award of Excellence 2018

U ponedjeljak 02.07. u 14 sati, Wine Spectator – vodeći autoritet u svijetu vina čije tiskano izdanje prati preko 3 milijuna čitatelja, objavio je na svojim Internet stranicama listu restorana nagrađenih prestižnim Restaurant Award odlikovanjima. Radi se o nagradama raspoređenim u tri kategorije: Award of Excellence, Best of Award of Excellence i Grand Award.
Restaurant 360 Dubrovnik dobitnik je Best of Award of Excellence 2018 pa uz Michelinovu zvjedicu dobivenu u ožujku 2018 sada ima i visoko priznanje za svoju vinsku kartu čime se svrstava u red iznimnih restorana koje Wine Spectator preporučuje svojim čitateljima.
Restaurant 360 Dubrovnik, već je lani, jedini u Hrvatskoj dobio Award of Excellence, a ove godine popeo se stepenicu više ušavši u kategoriju – Wine Spectator Best of Award of Excellence 2018, kao jedini restoran iz Hrvatske među 1 215 restorana iz cijeloga svijeta. Prema službenom pojašnjenju samoga organizatora, ova kategorija znači da restoran nudi ekstenzivnu selekciju etiketa i širok dijapazon najboljih godišta vina iz raznorodnih vinskih regija.
Urednik i izdavač Marvin R. Shanken izjavio je da su vinske liste ove godine nagrađenih restorana impresivnije i inovativnija nego ikad, jer je publika sve zahtjevnija pa i restorani ulažu poseban napor u sastavljanje istih. „Cilj Wine Spectator Restaurant Award programa jest učiniti restorane s izuzetnim kartama dostupnima čitateljima i ljubiteljima vina kroz doseg i utjecaj koji Wine Spectator ima putem tiskanih i Internet medija“. Award of Excellence dobila su ove godine 2 453 restorana, Best of Award of Excellence dobilo je 1 215 restorana, a 91 restoran nalazi se u kategoriji Grand Award.
Vinska karta u Restaurant 360 Dubrovnik broji 466 etiketa, a koncipirana je prema sortama uz jasnu razdiobu internacionalne od hrvatske & regionalne liste uz pomnu selekciju relevatnih i raritetnih svjetskih vina. Naglasak je stavljen na autohtone hrvatske sorte te sorte okolnih regija. U ponudi je i 70 vina na čaše. Restoran je već godinama u sustavu Coravin tehnologije, a uz glavnog sommeliera i voditelja restorana Rudolfa Papca, u restoranu je stalno zaposleno i 5 sommeliera sa završenim drugim i trećim stupnjem WSET-a.

O restoranu
U ožujku ove godine, chef Marijo Curić koji u Restaurant 360 Dubrovnik radi od 2007., dobio je Michelinovu zvjezdicu. Restoran je svojom filozofijom duboko ukorijenjen u Mediteran i lokalne okuse. Marijo Curić kroz teksture i strukture interpretira namirnicu ili okus, pa je svaki tanjur sačinjen od 6-8 segmenata, uz akcentuaciju minimalno jednog lokalnog elementa. Restoran poslužuje isključivo večeru, od 18.30 do 22.30., a rezervacija je obavezna. Restoran je član JRE Hrvatska. Prema Falstaff Restaurant Guide 2018 restoran ima 91 bod.

PR & Communications
Restaurant 360 Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.