Input your search keywords and press Enter.

Redovito tjedno izvješće Grada Dubrovnika o aktivnostima na zbrinjavanju napuštenih životinja

Dana 12. siječnja 2016. tvrtka Sanitat Dubrovnik i Grad Dubrovnik objavili su Javni poziv za udomljavanje pasa iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici. Građani su pozvani da se nakon sklapanja ugovora o udomljenju s Društvom za zaštitu životinja Dubrovnik jave u Sanitat kako bi ostvarili pravo na osiguravanje hrane i zdravstvene njege za psa sukladno Pravilniku o subvencioniranju. Do petka 22. siječnja nije zaprimljen niti jedan zahtjev za ostvarivanjem subvencije.

Isti poziv upućen je svim općinama i gradovima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Samo gradovi Metković i Opuzen te općina Ston poziv su objavili na svojim službenim internetskim stranicama. Općine Župa Dubrovačka, Konavle i Dubrovačko primorje, s čijeg područja u azil na Žarkovici dolazi značajan broj pasa, ni nakon deset dana poziv nisu istaknuli.

Prema informacijama dostupnim Gradu Dubrovniku i društvu Sanitat nijedna općina ni grad s područja Dubrovačko-neretvanske županije nemaju sklopljen ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja sa svog područja u neko od odobrenih skloništa za životinje u Hrvatskoj, što su dužni napraviti s obzirom da je Rješenjem Službe veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske iz lipnja 2015. godine nastupila zabrana daljnjeg smještanja u postojeći ilegalni azil na Žarkovici.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, nadležni upravni odjeli Grada Dubrovnika i tvrtka Sanitat nastavljaju koordinirati i nadzirati aktivnosti na zbrinjavanju napuštenih životinja i redovnim tjednim priopćenjima obavještavat će javnost o ostvarenom napretku.

Još jednom pozivamo građane da se na službenim stranicama Grada Dubrovnika i Sanitata informiraju o pokrenutoj akciji udomljavanja životinja. Također, ponovno upućujemo poziv gradovima i općinama da uključujem u akciju pomognu što uspješnijem provođenju ovog programa.

Podsjećamo da udomljavanjem psa tijekom 2016. godine udomitelji ostvaruju jednogodišnje pravo na osiguravanje hrane za psa, ovisno o veličini psa i specifikaciji i deklaraciji proizvođača hrane, zdravstvenu njegu koja podrazumijeva cijepljenje protiv zaraznih bolesti i kastraciju, te putovnicu za psa.

Sve detaljnije informacije o ovom programu možete naći na službenim stranicamaDruštva Sanitat Dubrovnik d.o.o. pod linkom „UDOMITE ŽIVOTINJE SA ŽARKOVICE“.

Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *